Powerlite MicroNeedling System

Powerlite MicroNeedling System behandlar effektivt åldrad och solskadad hud, ärr, rynkor, hudbristningar och håravfall.

Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel, men utan dessa metoders biverkningar. Mindre smärtsamt och inga skador på huden. Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende. Studier visar att behandlingen medför att absorptionen av aktiva ingredienser ökar med över 1000%. Powerlite MicroNeedling System använder endast specialutvecklade, sterila produkter i behandlingen. Självklart är rollern som används medicinskt CE-märkt och FDA-godkänd. Allt för en säker behandling! Första gången köper man ett paket på tre: 3 x 1800:-.

Behandlingsindikationer

  • Åldrad och solskadad hud
  • Ärr
  • Linjer och rynkor
  • Hudbristningar/strier
  • Håravfall

Behandlingen med Powerlite MicroNeedling System är snabb, säker och effektiv! Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

Behandlingen

Behandlingen inleds alltid med en konsultation där din terapeut går igenom behandlingen och lägger upp en behandlingsplan för dig. Ibland väljer terapeuten att lägga en bedövning (gel) innan behandlingen påbörjas. Därefter börjar terapeuten rolla huden enligt ett speciellt schema. Huden blir röd allt eftersom behandlingen fortlöper, vilket är en naturlig reaktion på att hudvävnaden stimuleras, samt att reparations- och kollagenaktiveringen börjar. Därefter appliceras specialutvecklat serum och mask, vilket ökar effekten av behandlingen ytterligare. För att ge huden ett skyddande lager avslutas behandlingen med Cliniccare fuktlotion och Sun Block.

Antal behandlingar

En behandling tar ca 40-60 min. Efter 2-6 veckor börjar man se resultat. Då har nybildningen av kollagen och elastin kommit igång. Resultat ses ofta redan efter en behandling, men en kur rekommenderas för bästa resultat. Antalet behandlingar är individuellt, men i genomsnitt krävs det 3-6 behandlingar. Vid specifika problem kan fler behandlingar krävas. Intervall mellan behandlingarna varierar beroende på problem, men är i snitt 3-6 veckor. Effekten kvarstår under lång period och ger en gradvis förbättring med lång hållbarhet.